Monumente Medievale din Bucovina PDF Imprimare Email
Autor Echipa ACS   
Luni, 20 Iulie 2015 19:51

Monumente Medievale din Bucovina

autori Tereza Sinigalia, Oliviu Boldura

Ediția a doua, 2015

bucovina 2015 coperta pt tipar-ro„Biserici din Moldova cu picturi murale exterioare” constituie o categorie de sine stătătoare în patrimoniul cultural UNESCO. Prin „Monumente Medievale din Bucovina” aducem în fața cititorului o carte despre monumente, despre pictura murală, despre ctitori, despre zugravi, despre principalele momente istorice care și-au pus amprenta asupra monumentelor.

 

Monumente Medievale din Bucovina – o carte pentru călătorii sau o călătorie într-o carte!

      - un text bine documentat de autori experți în istoria artei medievale și restaurare;

      - peste 400 imagini inedite – aeriene, ansambluri din interior și din exterior, detalii ale picturii murale realizate de la nivelul schelei, în timpul restaurării;

     harta monumentelor și propuneri de trasee;

      - secțiuni și planuri de monumente

 

Cartea face parte din colecţia „Vetre de lumină” a Editurii ACS, prin care ne propunem înlocuirea turismului indiferent, ce „bifează” cât mai multe obiective, cu un turism prin care să înţelegem valoarea istorică şi culturală a ceea ce vizităm.

Colecția de carte este concepută de restauratorii picturilor de la monumentele ilustrate, pentru a veni în sprijinul nevoii de informare a iubitorilor de patrimoniu cultural.


Cartea este disponibilă în limba română, în limba engleză și în limba germană în formate identice.

Poate fi găsită în librăriile Cărturești, Librarium, Compania de Librarii București (CLB), Libraria Bizantina, Librăria Eminescu, la monumentele din Bucovina.

 

Asociația Art Conservation Support folosește fondurile obținute prin comercializarea acestui ghid pentru proiecte editoriale și culturale de conservare și punere în valoare a patrimoniului cultural românesc.

 

Autorii:

Tereza Sinigalia

autor dna sinigaliaIstoric de artă, Doctor în Istoria Artelor.

Specializare: Arta medievală din România în context european. Profesor universitar conducător de doctorat la Universitatea de Arte „G. Enescu” din Iaşi.

Publicaţii: Autor a numeroase studii de specialitate apărute în publicaţii din ţară şi din străinătate. Cărţi: Arhitectura civilă de zid din Ţara Românească. Sec. XIV – XVIII, 2000 (Premiul „G. Oprescu al Academiei Române, 2000); Mihai Viteazul ctitor, 2001; Repertoriul arhitecturii de zid din Ţara Românească. 1600 – 1680 , vol. I – 2002, vol. II – 2004; vol. III - 2005; Mănăstirea Probota, 2007; Monumente medievale din Bucovina, 2010; Mănăstirea Dragomirna (cu Petru Palamar – foto şi Carmen Solomonea – restaurare (2014)). Capitole din lucrări colective; Ediţii adnotate ale lucrărilor altor autori.

Director al Direcţiei Monumente Istorice din Ministerul Culturii (1993-1994, 2001-2003); Director General al Institutului Naţional al Monumentelor Istorice (2003-2006); Coordonator de proiecte naţionale şi internaţionale.

Distincţii: Meritul Cultural în grad de Comandor (2004).

Participări la manifestări ştiinţifice naţionale şi internaţionale.

 

Oliviu Boldura

autor dl bolduraExpert restaurator, Doctor în Estetică.

Specializare: pictură murală.

Profesor la Universitatea Națională de Arte din București.

Experiență de peste 40 de ani în conservarea-restaurarea picturilor murale din țară, coordonator a numeroase șantiere în toată țara (București, Brâncoveni, Târgoviște, Apold) și în special în Bucovina - Sucevița, Voroneț, Arbore, Bălinești, Moldoviţa, Pătrăuți (exterior), Sf. Gheorghe din Suceava, Probota.

Membru în Comisia de Componente Artistice şi în Comisia Națională a Monumentelor Istorice. Din 1992 Vicepreşedinte al Uniunii Naţionale a Restauratorilor de Monumente Istorice.

Publicații: Studii de specialitate apărute în publicații din țară. A scris și publicat cartea Pictura murală din nordul Moldovei. Modificări estetice și restaurare primind Premiul ”George Oprescu” al Academiei Române în 2008.

Distincții: Premiul Vasile Drăguţ şi Marele Trofeu pentru proiectul de cercetare istorică, arheologică şi restaurarea picturii Mănăstirii Probota (2001);

Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor (2004). Participări numeroase la manifestări ştiinţifice naţionale şi internaţionale.


Pagini de carte:


14-1566-6776-7788-89130-131160-161162-163172-173170

 

 
Google bookmarkDel.icio.usTwitterFacebook
Author of this article: Echipa ACS

Alte articole publicate de acest autor


Editura ACS

Muzeul Ascuns

Arbore 14 mic pt site

patrimoniu pentru copii

Arbore 14 mic pt site

Login FormSubscribe Here

pentru a primi stirile paginarestaurarii.ro scrieti aici adresa voastra de email

Autori

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com