1999 - Al doilea Protocol al Convenţiei de la Haga din 1954 pentru protecţia bunurilor culturale... PDF Imprimare Email
Autor Teodora Poiata   
Duminică, 24 Ianuarie 2010 23:42


Al doilea Protocol al Convenţiei de la Haga din 1954 pentru protecţia bunurilor culturale în cazul conflictelor armate (1999)

UNESCO

Al doilea protocol este destinat să completeze dispoziţiile iniţiale din 1954 şi să consolideze punerea lor în aplicare. Acesta conţine dispoziţii generale pentru protejarea bunurilor culturale care includ adoptarea unor măsuri de pregătire în timp de pace care să contribuie la respectarea bunurilor culturale, precum şi de angajare a măsurilor de precauţie în vremuri de conflict. Convenţia solicită, de asemenea, dispoziţii sporite de protecţie a patrimoniului cultural şi acordarea imunităţii în conformitate cu acest statut. Sunt descrise circumstanţele în care statutul de protecţie îmbunătăţită poate fi pierdut, suspendat sau anulat.
Convenţia solicită programe informaţionale şi educaţionale pentru a promova aprecierea şi respectul pentru bunuri culturale. În cele din urmă, Convenţia stabileşte Comitetul pentru Protecţia Bunurilor Culturale în Cazul Conflictelor Armate, care elaborează liniile directoare pentru punerea în aplicare şi este responsabilă pentru acordarea şi revocarea statutului de protecţie sporită.

Document disponibil online în limba engleză:
http://portal.unesco.org/en/ev.php-URL_ID=15207&URL_DO=DO_TOPIC&URL_SECTION=201.html
 
Google bookmarkDel.icio.usTwitterFacebook

Our valuable member Teodora Poiata has been with us since Sâmbătă, 09 Ianuarie 2010.


Alte articole publicate de acest autor


Editura ACS

Muzeul Ascuns

Arbore 14 mic pt site

patrimoniu pentru copii

Arbore 14 mic pt site

Login FormSubscribe Here

pentru a primi stirile paginarestaurarii.ro scrieti aici adresa voastra de email

Autori

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com