La Ferma de Artă clădim împreună cu sculptorii Marian şi Victoria Zidaru, proiectul Triunghi-arhitectură-sculptură-agricultură, un ansamblu de locuinţe, galerii de artă modulare, săli de conferinţe, ateliere şi concerte, într-o concepţie de ecologie culturală şi umană.

Sperăm să aducem zonei un loc pentru oameni, pentru arte şi meşteşuguri, cu experienţe formatoare, tot mai necesare în peisajul vieţii contemporane.

Cuvinte-cheie: Triunghi: arhitectură-sculptură-agricultură, o nouă ruralitate, transmitere şi învăţare continuă, restaurare în sens amplu, arhitectura ca pretext, ecologie culturală şi umană, ferma de artă, specific rural, eco-economie, patrimoniu şi manualitate pentru toţi, educaţie prin arte şi arhitectură.

Autori:

Andrei Tache - Arhitect bricoleur și grafic designer, pendulează între căutări formale abstracte (sau ideale) și exerciții aplicate ce tratează arhitectura și design-ul ca mijloc de intervenție în viața cetății. 
A coordonat diferite workshop-uri pentru studenți, cu intenția de a dezvolta în timp o abordare holistică pentru arhitectură.

Alexandra MihailciucArhitect al Laboratorului de arhitectură Prodid, coordonator al Programului Cultural „Batem fierul la conac!”, „meşterand” al Şcolii de Fotopoetică, activator comunitar şi plămăditor de proiecte pentru oameni-patrimoniu-oraş.

 

Caietele restaurării 2020, pp. 220-233