arh. Ruxandra Nemțeanu – Interviu

Legi, liste și momente importante

Doamna arh. Ruxandra Nemțeanu este doctor în arhitectură și expert atestat de către Ministrul Culturii, cadru universitar al facultăților de profil din București, membru fondator OAR, membru al Comisiei Naționale a Monumentelor Istorice secţiunea Urbanism și Zone Protejate și al Comisiei de Atestare în Domeniul Monumentelor Istorice în cadrul Institutului Național al Patrimoniului.
Cu o experiență de circa 30 de ani de proiectare – restaurare-conservare, Ruxandra Nemțeanu este autor a numeroase studii istorico-arhitecturale și studii de fundamentare planuri urbanistice, inventarieri și a fost direct implicată în elaborarea Listei Monumentelor Istorice publicată în anul 2004 și în reactualizarea ei din 2010.
Experiența acumulată s-a materializat și în titluri de carte sau articole publicate periodic în Revista Monumentelor Istorice (INMI/INP), Buletinul Comisiunii Monumentelor Istorice, Monumentul – Tradiție și Viitor, Caietele Restaurării.

Interviu cu arhitect Ruxandra Nemțeanu realizat de Anca Dină pentru Caietele restaurării 2023

Înregistrare și montaj: VISUAL JOY PRODUCTION

Cu susținerea: Ruxandra Nemțeanu – Birou Individual de Arhitectură, Patrimonescu.ro

“Caietele restaurării” este un proiect realizat de Art Conservation Support prin Editura ACS, revistă apărută cu sprijinul Ordinului Arhitecților din România din Timbrul arhitecturii și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Caietele restaurării 2023, pp. 30-35

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *