După 12 numere realizate cu succes, pornim la drum cu numărul 13 al publicației Caietele restaurării. Numărul se va contura pe parcursul primirii articolelor la redacție și selectării lor de către comitetul științific. Dacă sunteți specialiști în domeniul conservării, restaurării și punerii în valoare a patrimoniului cultural, ori proaspăt absolvenți ai unor facultăți de profil, vă invităm să împărtășiți experiența și roadele cercetării cu colegii, prin intermediul Caietelor restaurării.
Monumentul, în ansamblul său – tema pe care o propunem pentru numărul Caietele restaurării 2024, este strâns legată de activitățile ACS, de proiectele culturale pe care le desfășurăm, dar și de ideea pe care o susținem pe toate căile: un monument nu poate fi tratat pe bucăți și, chiar dacă uneori se intervine doar pe o anumită componentă, sau într-o anumită zonă, intervenția trebuie să țină cont de ansamblu. Nu ne referim aici doar la tratament estic, ci și la materialele pe care le introduc în operă specialiștii, la cum poate influența o intervenție întregul ansamblu al conservării materiei originare, la nevoia de colaborare între specialiști și importanța interdisciplinarității domeniului.
Ne mai propunem ca prin temă să aducem în discuție comunitățile din jurul monumentelor – implicarea lor sau cum le poate fi trezit interesul, pentru că un monument care are șanse să străbată vremurile este cel asumat de comunitate, nu doar de mâna de specialiști care îl „tratează” sau îl monitorizează periodic.
Textele se vor baza pe studii de caz și analize critice, pe teorie și practică. De aceea rămân de actualitate studiile de caz, cercetări sau intervenții recente de conservare-restaurare a patrimoniului cultural.
Termen de predare articole: 15 mai 2024
- Înainte de a pregăti materialul vă rugăm inisitent să consultați normele de redactare.
- Evaluarea articolelor: în maxim 30 zile de la data primirii la redacție.
- Acceptarea spre publicare: în ordinea primirii la redacție, dacă Comisia de evaluare recomandă materialul în acest sens.
- Pentru alte informații sau întrebări suplimentare, vă rugăm să ne contactați:
office@acs.org.ro
Facebook: Art Conservation Support – ACS
sau la telefon 0721.717.066.